Verloskundige Praktijk Nieuwkoop
gastenboek
Vijverhof 26
2421 VZ Nieuwkoop
Tel: 0172-571913
nieuws

Zika virus

Zika virus

Centering Pregnancy

Centering Pregnancy
April 2014 gaat onze praktijk van start met Centering Pregnancy, een pilot met een onderzoek naar een heel nieuwe manier van zwangerschapszorg. We starten in november met het onderzoek om gegevens van onze zorg zoals we het nu doen, te kunnen vergelijken met onze zorg straks met Centering Pregnancy.
Lees hier meer.


Klachten

Facebook

Facebook Verloskundige Praktijk Nieuwkoop
Wij zijn ook te vinden op Facebook bekijk onze Facebook pagina »

Zwanger agenda GRATIS

Zwanger agenda GRATIS

ZwangerIn App

ZwangerIn App

Cursussen

Bewegen is belangrijk! 

Zolang je gezond zwanger bent is er geen belemmering om actief te blijven! Door een goede conditie en regelmatig sporten verminder je de kans op veel zwangerschapsklachten en -complicaties en heb je meer kans op een spontane, soepele bevalling!

Er zijn verschillende sportprogramma's voor zwangeren.

Mom in Balance is hip, actief en buiten. In Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Woerden, Gouda, Roelofarendsveen, Leiderdorp en er komen steeds meer nieuwe locaties!
Kijk hier voor meer informatie.

Zwangerfit is een zeer compleet programma dat gegeven wordt door fysiotherapeuten. Dit kun je (in verschillende versies) in Ter Aar of Nieuwkoop doen.

Fitness voor zwangeren kan bij Robeys Gym in Nieuwkoop. 

Zwemmen is een goede manier om in vorm te blijven. Dat kan in Nieuwkoop bij de Well.

Yoga is ook een aanrader als je zwanger bent. Zwangerschapsyoga kun je onder andere volgen in Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Woerden, of individueel

Pure verbinding heeft een cursus speciaal gericht op de alleenstaande vrouw in Uithoorn.  http://pureverbinding.nl/zwangerschapscursus-voor-alleenstaande-mamas/

Bevallingscursus van 1 dag 
Dit is een theoretische cursus waarbij je als stel in 1 dag worden voorbereid op wat er komen gaat. Dit kan in groepsverband maar ook individueel. Na deze cursus weet je als zwangere precies wat er met je lichaam gebeurd en weet je partner wat hij kan doen om jou hierin te kunnen ondersteunen. De dichtstbijzijnde locatie waar de cursus gegeven wordt is Hoofddorp. Kijk hier voor meer informatie. 

Als je meedoet met Centering Pregnany leer je erg veel over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Sporten kan een leuke afwisseling zijn. Als je niet deelneemt aan Centering Pregnancy of als je je extra wilt voorbereiden (bijvoorbeeld samen met je partner) raden we aan om een cursus te kiezen. Dat kan één van bovenstaande zijn, maar je kunt ook kiezen voor haptonomie of samen bevallen. 


Borstvoeding

Om je goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding kun je een informatieavond bijwonen. Die worden bijvoorbeeld gegeven in het Alrijne ziekenhuis te Leiderdorp. Klik hier voor info over data, tijden en om je aan te melden.

Ook in Alphen aan den Rijn (via kraamzorg de Waarden) en Woerden (in de verloskundigenpraktijk) kun je terecht voor een borstvoedingscursus. Daarnaast geeft borstvoedingsorganisatie La Leche League ook cursussen borstvoeding in Alphen aan den Rijn.  Klik op de links voor data en tijden. 


baby nieuws
Jens van der Meer is geboren op 15 mei 2017.
Puck Vork is geboren op 5 april 2017.
Wesley Bakker is geboren op 3 januari 2017.
mail ons jouw babyfoto
bekijk alle babies
leuke boeken
Zwanger In Zwanger kun je werkelijk alles lezen over de zwangerschap – vanaf de periode nog voor de bevruchting tot en met de bevalling en de kraamtijd. Het boek geeft informatie over alle actuele onderwerpen, zoals zwanger worden na kunstmatige bevruchting volledige beschrijving »
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? volledige beschrijving »
wat eten/ wat niet eten
Sla geen maaltijd over en verdeel de maaltijden goed over de dag. Maak gebruik van 3 niet te grote hoofdmaaltijden lees meer »