Verloskundige Praktijk Nieuwkoop
gastenboek
Vijverhof 26
2421 VZ Nieuwkoop
Tel: 0172-571913
nieuws

Zika virus

Zika virus

Centering Pregnancy

Centering Pregnancy
April 2014 gaat onze praktijk van start met Centering Pregnancy, een pilot met een onderzoek naar een heel nieuwe manier van zwangerschapszorg. We starten in november met het onderzoek om gegevens van onze zorg zoals we het nu doen, te kunnen vergelijken met onze zorg straks met Centering Pregnancy.
Lees hier meer.


Klachten

Facebook

Facebook Verloskundige Praktijk Nieuwkoop
Wij zijn ook te vinden op Facebook bekijk onze Facebook pagina »

Zwanger agenda GRATIS

Zwanger agenda GRATIS

ZwangerIn App

ZwangerIn App

Extra begeleiding

Zwangerschaps coaching

Soms heb je wat extra begeleiding nodig. Informeer bij ons naar de mogelijkheden, want er is van alles.

Een zwangerschap is vaak een feest, maar niet altijd. Als je merkt dat je uit evenwicht bent, moeite hebt om alle ballen hoog te houden of het moeilijk vind om voor jezelf op te komen, zou je baat kunnen hebben bij een coach. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij Denise Rosken in Nieuwveen.

Het kan ook dat er meer aan de hand is. Een onverwerkt trauma wat opspeelt in de zwangerschap, depressieve gevoelens in de zwangerschap of daarna, angst voor de bevalling of een traumatische bevalling, een miskraam of het verlies van een kind; allemaal zaken die kunnen spelen rondom het moeder worden. Voor hulp bij deze problemen kun je eens een kijkje nemen op de website van Loes Maurits in Alphen aan den Rijn.


Stevig ouderschap

Vanuit  de GGD en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)  is  "Stevig Ouderschap"  een mogelijkheid om extra ondersteuning te krijgen tijdens de zwangerschap  en/of na de bevalling.

Het kan je op weg helpen bij de opvoeding  van je kind. Het wordt verzorgt door een speciaal opgeleide jeugdzorgverpleegkundige tijdens een aantal huisbezoeken.  Zij besteed aandacht aan de gezondheid van moeder en kind, aan de ontwikkeling, de rol als opvoeders en de relatie van de moeder met haar partner, familie en vrienden en informeert over de algemene hulpvoorzieningen.  

Kijk verder op  www.stevigouderschap.nl   of vraag informatie hierover bij je verloskundige of bij het consultatiebureau.


 

baby nieuws
Jens van der Meer is geboren op 15 mei 2017.
Puck Vork is geboren op 5 april 2017.
Wesley Bakker is geboren op 3 januari 2017.
mail ons jouw babyfoto
bekijk alle babies
leuke boeken
Zwanger In Zwanger kun je werkelijk alles lezen over de zwangerschap – vanaf de periode nog voor de bevruchting tot en met de bevalling en de kraamtijd. Het boek geeft informatie over alle actuele onderwerpen, zoals zwanger worden na kunstmatige bevruchting volledige beschrijving »
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? volledige beschrijving »
wat eten/ wat niet eten
Sla geen maaltijd over en verdeel de maaltijden goed over de dag. Maak gebruik van 3 niet te grote hoofdmaaltijden lees meer »