Verloskundige Praktijk Nieuwkoop

Geboorteplan

Een geboorteplan is een document waarin je jouw wensen rondom de bevallingen kunt beschrijven. Ook maak je hiermee je verwachtingen inzichtelijk voor je zorgverleners en kan de verloskundige die vóór de bevalling met je bespreken. Door na te denken over je bevalling ontdek je vanzelf wat voor jou belangrijk is. Het maakt veel uit als je zelf betrokken bent geweest bij het verloop van je bevalling en er rekening is gehouden met jouw wensen en die van je partner. Het kan er voor zorgen dat je er later met meer tevredenheid aan terug kunt denken.
 
Natuurlijk zijn er soms omstandigheden waardoor je niet in elke beslissing kunt meebeslissen. Een bevalling gaat namelijk niet altijd zoals je het wenst. Maar dat hoeft geen ramp te zijn. Het uiteindelijke doel is dat moeder en kind er gezond doorheen komen. Belangrijk is wel dat je begrijpt waarom het anders is gegaan.
 
Je kunt je wensen zelfs tijdens je bevalling nog bijstellen. Zie het maar als een gids voor jezelf en de mensen om je heen. Wanneer het niet de eerste keer is dat je bevalt, kun je kort op een A4 beschrijven hoe je de vorige bevalling(en) ervaren hebt. Dit is voornamelijk belangrijk als je toen tegen dingen bent aangelopen die je nu graag anders wilt of als je onthouden hebt wat je juist prettig vond.

Maak je geboorteplan hier.
baby nieuws
Jens van der Meer is geboren op 15 mei 2017.
Puck Vork is geboren op 5 april 2017.
Wesley Bakker is geboren op 3 januari 2017.
mail ons jouw babyfoto
bekijk alle babies
leuke boeken
Zwanger In Zwanger kun je werkelijk alles lezen over de zwangerschap – vanaf de periode nog voor de bevruchting tot en met de bevalling en de kraamtijd. Het boek geeft informatie over alle actuele onderwerpen, zoals zwanger worden na kunstmatige bevruchting volledige beschrijving »
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? volledige beschrijving »
wat eten/ wat niet eten
Sla geen maaltijd over en verdeel de maaltijden goed over de dag. Maak gebruik van 3 niet te grote hoofdmaaltijden lees meer »