Verloskundige Praktijk Nieuwkoop

Borstvoeding is heel natuurlijk en bijna iedere vrouw kan het geven. Toch gaat dat niet altijd vanzelf. In je kraamweek krijg je adviezen van de kraamverzorgende en verloskundige, en later van het consultatiebureau. Maar soms wil je meer informatie of hulp bij (het voorkomen van) problemen. In die gevallen kun je een lactatiekundige inschakelen.

Lactatiekundige
Een lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding. Lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) is wereldwijd een beschermde titel en van iemand met deze titel mag je goede, actuele en professionele zorg verwachten.
Annegien is lactatiekundige IBCLC. Mocht ze je niet kunnen helpen vanwege vakantie of ziekte dan wordt de zorg overgenomen door Marinde Rutten. Marinde is ook verloskundige én lactatiekundige IBCLC en misschien bekend omdat ze in 2014 en 2015 veel bij ons heeft waargenomen.
 
Je kan bij ons onder andere terecht voor:
o   Advies in de zwangerschap over de komende borstvoedingsperiode
o   Het opstellen van een borstvoedingsplan
o   Problemen en vragen in de kraamtijd, zoals te weinig of te veel melkproductie, pijn bij het voeden, aanlegproblemen etc.
o   Problemen en vragen na de kraamtijd, zolang je borstvoeding geeft, zoals te weinig of te veel melkproductie, borstontsteking, borstweigeren, spruw, reflux, anticonceptie etc.
o   Advies over en hulp bij het afkolven van moedermelk
o   Het combineren van borstvoeding en werk
o   Advies over veilig stoppen met borstvoeding
o   Het huren en kopen van borstkolven van het merk ARDO
 
 
Tarieven en vergoedingen
Helaas wordt lactatiekundige zorg niet vergoed in het basispakket. Aanvullende verzekeringen vergoeden de zorg vaak wel deels of helemaal. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor informatie over jouw polisvoorwaarden.

Per 2016 hanteren we nieuwe tarieven.
- Een consult aan huis duurt 45-90 minuten en is inclusief reiskosten, een verslag van het consult en een telefonische evaluatie na een paar dagen. Dit consult kost €75,00.

- Soms is het nodig nog een keer langs te komen. Een vervolgconsult duurt maximaal 45 minuten en kost €50,00.

- Een advies per mail of telefoon kost €15,00. Dit is niet altijd mogelijk, want vaak is het nodig om een voeding mee te kijken. Een mailconsult kan bijvoorbeeld gaan over afbouwen, medicijngebruik, werk en borstvoeding, flesweigeren etc.Bereikbaarheid
Ik bied lactatiekundige zorg in de hele gemeente Nieuwkoop, ook als je geen cliënt bent bij Verloskundige Praktijk Nieuwkoop.
Telefonisch ben ik te bereiken via Verloskundige Praktijk Nieuwkoop: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 10.00 op 0172-571913. Je krijgt dan een terugbelafspraak.  Voor spoed kun je de dienstdoende verloskundige bellen op 06-57930171. Vermeld dat je belt voor de lactatiekundige.
E-mails naar borstvoeding.nieuwkoop@gmail.com probeer ik altijd binnen 24 uur te beantwoorden.
baby nieuws
Jens van der Meer is geboren op 15 mei 2017.
Puck Vork is geboren op 5 april 2017.
Wesley Bakker is geboren op 3 januari 2017.
mail ons jouw babyfoto
bekijk alle babies
Onze borstkolven
Bestel nu onze borstkolven. Kijk snel hier welke borstkolf het beste bij jou past: onze borstkolven
wat eten/ wat niet eten
Sla geen maaltijd over en verdeel de maaltijden goed over de dag. Maak gebruik van 3 niet te grote hoofdmaaltijden lees meer »