Verloskundige Praktijk Nieuwkoop

Moeders voor moeders

Wist je dat in Nederland maar liefst één op de zes stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen? Waarschijnlijk ken je in je omgeving ook voorbeelden daarvan en weet je dat dit vaak veel verdriet met zich meebrengt. Moeders voor Moeders wil deze wensouders graag helpen. Hiervoor zamelt Moeders voor Moeders urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.
 
Ik geef
“Ik zag van heel dichtbij wat het met je doet als zwanger worden niet lukt. Mijn zus wilde dolgraag een kind maar een zwangerschap bleef uit. En dat gaf enorm veel verdriet. Gelukkig heeft ze inmiddels via ICSI een prachtige dochter gekregen. Een mooiere reden om mee te doen met Moeders voor Moeders is er volgens mij niet.”
 
Ik krijg
“Na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap op mijn 25e was ik verminderd vruchtbaar. Een klap voor mij en mijn vriend Marcel. We wilden zo ontzettend graag een gezinnetje stichten. Zou dat gaan lukken? We gingen de medische molen in. En de behandelingen waren niet altijd makkelijk. Ik vond ze zelfs erg zwaar. Maar wat heb ik het er graag voor over gehad. Want ik zit nu met mijn dochter Jasmijn op schoot in de tuin. Hulde en dank aan alle ‘Moeders voor Moeders-moeders’!”
 
Ben je (net) zwanger? Doe dan mee, want er is heel veel urine nodig.
Meld je zo vroeg mogelijk aan. Dit kan al vanaf het moment dat je overtijd bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Deelnemen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. Oók als je werkt kun je meedoen.
 
Voor meer informatie, vragen en aanmelden kun je kijken op de website www.moedersvoormoeders.nl. 
Ook kan je bellen met het gratis nummer 0800-0228070.
Aneta Bruggers is de informatrice voor Moeders voor Moeders in deze regio en bereikbaar onder 0172-741704.

www.facebook.com/moedersvoormoeders

www.twitter.com/MoedersVMoeders (@MoedersVMoeders)
baby nieuws
Jens van der Meer is geboren op 15 mei 2017.
Puck Vork is geboren op 5 april 2017.
Wesley Bakker is geboren op 3 januari 2017.
mail ons jouw babyfoto
bekijk alle babies
leuke boeken
Zwanger In Zwanger kun je werkelijk alles lezen over de zwangerschap – vanaf de periode nog voor de bevruchting tot en met de bevalling en de kraamtijd. Het boek geeft informatie over alle actuele onderwerpen, zoals zwanger worden na kunstmatige bevruchting volledige beschrijving »
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? volledige beschrijving »
wat eten/ wat niet eten
Sla geen maaltijd over en verdeel de maaltijden goed over de dag. Maak gebruik van 3 niet te grote hoofdmaaltijden lees meer »