Verloskundige Praktijk Nieuwkoop

Collage 30 jaar kinderen krijgen in Nieuwkoop onthuld in het gezondheidscentrum de Vijver in Nieuwkoop

1 februari 1983 startte Wijnie Verbeek haar solopraktijk in Nieuwkoop. Het was pionieren en opbouwen want de huisartsen  begeleidden alle geboortes in het dorp tot dat moment en de vrouwen en artsen  moesten even wennen aan een jonge verloskundige. Wijnie was echter gepassioneerd en vol enthousiasme  en zeer gemotiveerd om er een praktijk van de maken waar er veel tijd en aandacht moest zijn voor moeder en kind. Het werd een succes en de Verloskundige Praktijk Nieuwkoop met Wijnie Verbeek werd een begrip.
  
 Nu, na 30 jaar en zo’n 3000   Nieuwkoopse baby’s verder,  werd het tijd voor verandering.  De praktijk kreeg een jaar geleden een mooie professionele huisvesting in het nieuwe Gezondheidscentrum de Vijver in Nieuwkoop. Samen met de fysiotherapie praktijk van Bakkers & de Vos,  de  huisartsen praktijk van dr. Post en dr. de Gooijer en  de huisartsenpraktijk van dr. Van Beusekom en dr.Koeleman,  de nieuwe Vijverapotheek, het Centrum voor Jeugd en Gezin , Mensendick therapie, Psychologe, maatschappelijkwerk, dieëtiste, pedicure en  podotherapeute  is er voor het dorp alle eerste lijn gezondheidszorg samengebracht onder één dak. Een goede verbetering voor de kwaliteit van de gezondheidszorg voor het dorp doordat er meer samenwerking mogelijk is.

Een andere belangrijke en zeer gewenste verandering voor  Wijnie Verbeek was om van de solopraktijk een duopraktijk te maken. Het werk en de verantwoordelijkheid voor het bedrijf te delen, samenwerking en een betere werk/ vrije tijd verdeling te krijgen was het doel. Het was even zoeken naar de geschikte partner maar uiteindelijk is ze gevonden in de persoon van Annegien Bakkers.  Zij is per 1 januari officieel de mede-eigenaar van de Verloskundige Praktijk Nieuwkoop. De verloskundige zorg in de gemeente Nieuwkoop is voor de volgende 30 jaar gewaarborgd.
Er was dus veel reden voor een feestje en dat hebben ze gevierd afgelopen zaterdag. 

Wijnie Verbeek heeft in 30 jaar honderden geboortekaartjes en foto’s verzameld  en er was  nu een  mooie gelegenheid om daar iets mee te doen.  Uit een selectie van al die foto’s en kaartjes heeft ze  per decennium dat ze hier in Nieuwkoop gewerkt heeft een collage gemaakt.  Om 30 jaar kinderen krijgen in Nieuwkoop te vieren heeft ze   gezondheidscentrum  deze collages aangeboden.  Samen met burgemeester Frans Buijserd  zijn  de collages gepresenteerd aan vele zorgverleners, collega’s en medewerkers van het gezondheidscentrum die daarbij aanwezig waren.  Voor  alle Nieuwkopers die dit gebouw bezoeken deze zijn  deze herinneringen te  bekijken .

baby nieuws
Jens van der Meer is geboren op 15 mei 2017.
Puck Vork is geboren op 5 april 2017.
Wesley Bakker is geboren op 3 januari 2017.
mail ons jouw babyfoto
bekijk alle babies
leuke boeken
Zwanger In Zwanger kun je werkelijk alles lezen over de zwangerschap – vanaf de periode nog voor de bevruchting tot en met de bevalling en de kraamtijd. Het boek geeft informatie over alle actuele onderwerpen, zoals zwanger worden na kunstmatige bevruchting volledige beschrijving »
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? volledige beschrijving »
wat eten/ wat niet eten
Sla geen maaltijd over en verdeel de maaltijden goed over de dag. Maak gebruik van 3 niet te grote hoofdmaaltijden lees meer »