Verloskundige Praktijk Nieuwkoop

Eigen risico bij verloskundige zorg kosten

Het College voor Zorgverzekeringen stelt dat de kosten voor verloskundige zorg niet ten laste komen van het verplicht eigen risico. Voor kosten van andere zorg rondom de bevalling, zoals bijv. laboratoriumonderzoek of vervoer in verband met de bevalling, geldt wel een verplicht eigen risico. Dit kan nog wel eens verwarring geven. Voor de ziekenhuiszorg geldt dat obstetrische verrichtingen niet onder het eigen risico vallen, maar gynaecologische verrichtingen wel. Niet onder het eigen risico vallen:
  • SEO
  • Specifieke diagnostische echo
  • Geavanceerd Ultrageluid Onderzoek (GUO)
Het kan zijn dat zorgverzekeraars in hun polissen aanvullende zaken hebben opgenomen en voorwaarden hebben gesteld. Bijvoorbeeld dat er alleen wordt vergoed als de zorgaanbieder een contract heeft met de verzekeraar en er niet wordt vergoed als de aanbieder geen contract heeft met de verzekeraar. Het is raadzaam dat de zwangere dit nagaat in haar polis.
baby nieuws
Jens van der Meer is geboren op 15 mei 2017.
Puck Vork is geboren op 5 april 2017.
Wesley Bakker is geboren op 3 januari 2017.
mail ons jouw babyfoto
bekijk alle babies
leuke boeken
Zwanger In Zwanger kun je werkelijk alles lezen over de zwangerschap – vanaf de periode nog voor de bevruchting tot en met de bevalling en de kraamtijd. Het boek geeft informatie over alle actuele onderwerpen, zoals zwanger worden na kunstmatige bevruchting volledige beschrijving »
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? volledige beschrijving »
wat eten/ wat niet eten
Sla geen maaltijd over en verdeel de maaltijden goed over de dag. Maak gebruik van 3 niet te grote hoofdmaaltijden lees meer »