Collage 30 jaar kinderen krijgen in Nieuwkoop onthuld in het gezondheidscentrum de Vijver in Nieuwkoop

1 februari 1983 startte Wijnie Verbeek haar solopraktijk in Nieuwkoop. Het was pionieren en opbouwen want de huisartsen  begeleidden alle geboortes in het dorp tot dat moment en de vrouwen en artsen  moesten even wennen aan een jonge verloskundige. Wijnie was echter gepassioneerd en vol enthousiasme  en zeer gemotiveerd om er een praktijk van de maken waar er veel tijd en aandacht moest zijn voor moeder en kind. Het werd een succes en de Verloskundige Praktijk Nieuwkoop met Wijnie Verbeek werd een begrip.

Nu, na 30 jaar en zo’n 3000   Nieuwkoopse baby’s verder,  werd het tijd voor verandering.  De praktijk kreeg een jaar geleden een mooie professionele huisvesting in het nieuwe Gezondheidscentrum de Vijver in Nieuwkoop. Samen met de fysiotherapie praktijk van Bakkers & de Vos,  de  huisartsen praktijk van dr. Post en dr. de Gooijer en  de huisartsenpraktijk van dr. Van Beusekom en dr.Koeleman,  de nieuwe Vijverapotheek, het Centrum voor Jeugd en Gezin , Mensendick therapie, Psychologe, maatschappelijkwerk, dieëtiste, pedicure en  podotherapeute  is er voor het dorp alle eerste lijn gezondheidszorg samengebracht onder één dak. Een goede verbetering voor de kwaliteit van de gezondheidszorg voor het dorp doordat er meer samenwerking mogelijk is.

Een andere belangrijke en zeer gewenste verandering voor  Wijnie Verbeek was om van de solopraktijk een duopraktijk te maken. Het werk en de verantwoordelijkheid voor het bedrijf te delen, samenwerking en een betere werk/ vrije tijd verdeling te krijgen was het doel. Het was even zoeken naar de geschikte partner maar uiteindelijk is ze gevonden in de persoon van Annegien Bakkers.  Zij is per 1 januari officieel de mede-eigenaar van de Verloskundige Praktijk Nieuwkoop. De verloskundige zorg in de gemeente Nieuwkoop is voor de volgende 30 jaar gewaarborgd.
Er was dus veel reden voor een feestje en dat hebben ze gevierd afgelopen zaterdag.

Wijnie Verbeek heeft in 30 jaar honderden geboortekaartjes en foto’s verzameld  en er was  nu een  mooie gelegenheid om daar iets mee te doen.  Uit een selectie van al die foto’s en kaartjes heeft ze  per decennium dat ze hier in Nieuwkoop gewerkt heeft een collage gemaakt.  Om 30 jaar kinderen krijgen in Nieuwkoop te vieren heeft ze   gezondheidscentrum  deze collages aangeboden.  Samen met burgemeester Frans Buijserd  zijn  de collages gepresenteerd aan vele zorgverleners, collega’s en medewerkers van het gezondheidscentrum die daarbij aanwezig waren.  Voor  alle Nieuwkopers die dit gebouw bezoeken deze zijn  deze herinneringen te  bekijken .