Cursussen

Bewegen is belangrijk!

Zolang je gezond zwanger bent is er geen belemmering om actief te blijven! Door een goede conditie en regelmatig sporten verminder je de kans op veel zwangerschapsklachten en -complicaties en heb je meer kans op een spontane, soepele bevalling!

Er zijn verschillende sportprogramma’s voor zwangeren.

Mom in Balance is hip, actief en buiten. Helaas niet in de gemeente Nieuwkoop, maar er komen steeds meer locaties zoals Roelofarendsveen, Bodegraven, Woerden, Nieuw-Vennep en Leiderdorp.
Kijk hier voor meer informatie.

Zwangerfit is een programma dat gegeven wordt door fysiotherapeuten. Dit kun je (in verschillende versies) in Nieuwkoop of Langeraar doen.

Fitness voor zwangeren kan bij Robeys Gym in Nieuwkoop.

Zwemmen is een goede manier om in vorm te blijven. Dat kan in Nieuwkoop bij de Well.

Yoga is ook een aanrader als je zwanger bent. Zwangerschapsyoga kun je onder andere volgen in Alphen aan den Rijn, Woerden, of individueel.

Pure verbinding heeft een cursus speciaal gericht op de alleenstaande vrouw in Uithoorn.  http://pureverbinding.nl/zwangerschapscursus-voor-alleenstaande-mamas/

Als je meedoet met Centering Pregnany leer je erg veel over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Sporten kan een leuke afwisseling zijn. Als je niet deelneemt aan Centering Pregnancy of als je je extra wilt voorbereiden (bijvoorbeeld samen met je partner) raden we aan om een cursus te kiezen. Dat kan één van bovenstaande zijn, maar je kunt ook kiezen voor haptonomie of samen bevallen.
Rond de 20ste week van je zwangerschap krijg je van ons informatie over zwangerschapscursussen.

Borstvoeding

Om je goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding kun je een informatieavond bijwonen. Die worden bijvoorbeeld gegeven in het Alrijne ziekenhuis te Leiderdorp. Klik hier voor info over data, tijden en om je aan te melden.

Ook in Alphen aan den Rijn (via kraamzorg de Waarden) en Woerden (in de verloskundigenpraktijk) kun je terecht voor een borstvoedingscursus. Daarnaast geeft borstvoedingsorganisatie La Leche League ook cursussen borstvoeding in Alphen aan den Rijn.  Klik op de links voor data en tijden.