Online cursussen

Vanwege het coronavirus zijn veel reguliere cursussen rondom de zwangerschap, bevalling en borstvoeding geannuleerd. Daarom hebben wij (met hulp van collega verloskundigen uit heel Nederland) een lijst gemaakt met aanbieders van ONLINE cursussen. Kijk of je juist in deze tijd ruimte kan maken om je voor te bereiden op de komst van je/jullie kindje!

Algemene zwangerschapscursus:

 • Samen Bevallen: informeer via hun website naar interactieve livestreams en webinars bij jou in de buurt.
 • Mindful Zwanger & Bevallen: Normaal €197,- voor 8 lessen. Nu speciale prijs vanwege de Corona crisis: €49,97,-
 • Mind in geboorte biedt elke ochtend via Zoom op maandag t.m. vrijdag tussen 10.00 en 10.45 uur gratis online zwangerschaps meditaties aan en gaan mogelijk hun trainingen ook online aanbieden komende tijd. Als je helemaal geen cursus wil doen of boeken lezen, dan is elke dag deze meditatie doen zowel goed voor ontspannen in de zwangerschap als tijdens de bevalling. Want dan lukt het door het dagelijkse mediteren in de zwangerschap waarschijnlijk veel makkelijker om in de meditatieve staat te komen die een geboorte vergemakkelijkt.
 • Bevalwijzer cursus staat op de website. Via de aanvullende verzekeraar veelal deel of geheel vergoed. Totale duur is ongeveer 4,5 uur, maar het tempo is zelf in te delen.
 • Spinning Babies © online aangeboden lesmateriaal, met live stream praktische oefeningen te oefenen en concrete houdingstips voor de bevalling door te nemen. 100,- voor 3uur.
 • Ostara Zwangerschapscursus: 5 online video’s voor 99 euro.
 • Zelfbewust zwanger: GRATIS online zwangerschapscursus.
 • Bevallingscursus online. Online cursus van 1,5uur. Is na betaling 2 maanden toegankelijk. €75,-

Hypnobirthing:

 • Bij de GeboorteKade in Alphen verzorgt Marike Bahlman o.a. de zwangerschapscursus hypnobirthing tot tenminste 1 juni de cursus online of als privécursus. Kosten per stel voor groepscursus inclusief materiaal €349,-, per stel individuele cursus €550,-.
 • Jouw Geboorte Avontuur:
  • Online HypnoBirthing® Morgan Methode cursus via Zoom meetings. Een reeks van 5 maandag- of woensdagavonden 19:30-22:00uur. Normaal €399,-, nu voor gereduceerd Corona tarief van €299,-. De docente is live aanwezig online dus je kan ook vragen stellen ipv alleen filmpjes kijken.
  • Instagram geboortecursus #Own_Your_Birth 6 maanden toegankelijk na aanschaf, normaal €99,-, nu voor gereduceerd Coronatarief €49,
  • Daarnaast elke dinsdag een gratis introductie relaxed bevallen via Zoom)

De online bevalcursus “HypnoBirthing” bevat 14 video’s en 8 downloads. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 74,95. 

Sporten

Mom in Balance geeft hun bootcamps voor zwangeren en back in shape nu online via Zoom. Zo blijf jij (en je partner) lekker in beweging. Ze  bieden livestream workouts en online workouts voor thuis. Doe een gratis proefles mee! Vul de code FREEPRF in.

Borstvoeding:

Kraamzorg de Waarden houdt de hele maand mei in ieder geval de borstvoedingscursus online. De kosten hiervan zijn €15,- en na afloop wordt het materiaal per post toegestuurd. Cursus kan gedaan ook gedaan worden door niet-cliënten van de Waarden.

Zelf informatie lezen online:

https://www.borstvoeding.com

Engelstalig

Birth in Holland. Heeft een fijne Engelstalige zwangerschapscursus en borstvoedingsworkshop.