Ons team

Team Verloskundige Praktijk Nieuwkoop

Bij Verloskundige Praktijk Nieuwkoop werken we in een vast team van drie verloskundigen, Elsbeth Treur, Annegien Bakkers en Wijnie Verbeek . Hieronder stellen wij ons aan je voor.

Annegien Bakkers

Ik ben Annegien Bakkers en werk sinds 2012 bij Verloskunde Praktijk Nieuwkoop. Naast verloskundige ben ik ook lactatiekundige IBCLC. Beide jobs doe ik met heel veel liefde en plezier. Ik probeer altijd te kijken naar wie je bent en van daar uit naar wat je nodig hebt. Voor de een is dat heel anders dan voor de ander en dát maakt ons werk zo leuk! Samen met Erik, onze zoon (2014) en onze dochter(2016) woon ik in Ter Aar.  N.B. momenteel werkt Annegien tijdelijk niet. We hebben ter vervanging een waarneemster. 

Elsbeth Treur

Ik ben Elsbeth Treur, getrouwd met Bernard Jan en trotse moeder van zoon Aaron(2017) en dochter Ava (2019). Sinds 2015 ben ik werkzaam als verloskundige. Na mijn afstuderen begonnen als waarneemster in de regio en sinds januari 2018 vast lid van het fijne team van verloskundigen in Nieuwkoop. Ik ben een betrokken verloskundige met een passie voor persoonlijke zorg en vind het bijzonder om je te begeleiden in het proces van (opnieuw) moeder worden.

Wijnie Verbeek

Ik ben Wijnie Verbeek, in 1978 afgestudeerd  als verloskundige op de ‘Kweekschool voor verloskundigen’ in Amsterdam en vanaf 1983 de eerste gevestigde verloskundige in Nieuwkoop. Ik heb een inmiddels volwassen zoon Laurens. Het is bijzonder deze praktijk 30 jaar alleen gedraaid te hebben maar  ik vind het nu heel fijn dat er twee verloskundige collega’s zijn bijgekomen met wie ik het bijzondere  werk in dit mooie bedrijf kan delen.

Waarneming

Momenteel doet Annegien het rustiger aan. Daarom vervangt Mirjam Thiel haar in de praktijk als waarneemster.

Ik ben Mirjam Thiel, moeder van 4 kinderen: Tim (1986), Esther (1988), Sarah en Judith (1991).  Ik ben begonnen in de verloskunde op een leeftijd waarop de meeste verloskundigen hun doptone aan de wilgen hangen. Dat is een beetje gek maar ik word zo blij van het beroep en dat geeft me enorme energie. Iedere geboorte is bijzonder en ik hoop dat ik in de jaren die ik nog zal werken heel veel stellen mag begeleiden op weg naar ouderschap.

Stagiaires

Omdat we het belangrijk vinden dat toekomstige verloskundigen goed worden opgeleid, begeleiden wij af en toe studenten van de Academie Verloskunde Maastricht. Een stagiaire verricht alléén handelingen die ze op de opleiding al heeft behaald en uiteraard onder supervisie van een van ons. Ook heeft ze, net als wij, beroepsgeheim.
De aanwezigheid van een stagiaire wordt kenbaar gemaakt met een aankondiging in de wachtkamer en op onze Facebook pagina. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een student kan je dat ons laten weten.