Ons team

Bij Verloskunde Praktijk Nieuwkoop werken we in een klein team van verloskundigen; Elsbeth Treur, Lisa van den Berg en Nicole van Melsen. Daarnaast werkt Liesbeth Tonus als praktijkassistente. Hieronder stellen wij ons aan je voor. 

Ik ben Elsbeth Treur, getrouwd met Bernard Jan en trotse moeder van zoon Aaron(2017) en dochter Ava (2019). Sinds 2015 ben ik werkzaam als verloskundige. Na mijn afstuderen begonnen als waarneemster in de regio en sinds januari 2018 vast lid van het fijne team van verloskundigen in Nieuwkoop. Ik ben een betrokken en rustig aanwezige verloskundige met een passie voor persoonlijke zorg en vind het bijzonder om je te begeleiden in het proces van (opnieuw) moeder worden.

Ik ben Lisa van den Berg en in 2009 afgestudeerd in Rotterdam als verloskundige. De afgelopen jaren werkte ik in het oosten van het land. Door de wens om terug te komen naar het westen heb ik vorig jaar mijn baan opgezegd. Na  een wereldreis met een zeilboot gemaakt te hebben ben ik inmiddels samen met mijn man en drie kinderen neergestreken in Alphen aan den Rijn. Dit is ook de plaats waar ik geboren en getogen ben. Vanaf maart 2021 ben ik werkzaam bij Verloskunde Praktijk Nieuwkoop.

Ik ben Nicole van Melsen. Ik woon samen met mijn vriend Sjoerd, zijn 4 zoons en hondje Vay in Alphen a/d Rijn. In 2007 afgestudeerd aan de Academie Verloskunde in Maastricht. Daarna in 2013 ook de Master of Science verloskunde behaald. Daarnaast heb ik ook een tijdje bij onze beroepsvereniging de KNOV gewerkt. Van jongs af aan wilde ik verloskundige worden en  na elke bevalling ben ik nog steeds verwonderd door de oerkracht van de vrouw. In alle rust begeleid ik je door dit proces door te kijken waar op dat moment de behoeften en vragen liggen.

Praktijkassistente

Liesbeth Tonus

Mijn naam is Liesbeth Tonus-Kok en ik woon samen met mijn man Olaf, onze dochters Lotte (13) en Cato (3) en onze zoon Sam (10) in het prachtige Kanis. Ik bied de verloskundigen ondersteuning met name op het administratieve gedeelte en telefoon zodat zij nog meer tijd kunnen nemen voor het belangrijkste: jullie zwangerschap!

Wijnie 

Ik ben Wijnie Verbeek, in 1978 afgestudeerd  als verloskundige op de ‘Kweekschool voor verloskundigen’ in Amsterdam en vanaf 1983 de eerste gevestigde verloskundige in Nieuwkoop. Ik heb een inmiddels volwassen zoon Laurens. En ik ben sinds januari 2021 trotse oma van kleindochter Maisy. Na 30 jaar de praktijk alleen, en enkele jaren samen met Annegien en Elsbeth te hebben gedraaid komt een tijd van afscheid nemen. Inmiddels ben ik alleen nog achter de schermen actief in de praktijk.

Stagiaires

Omdat we het belangrijk vinden dat toekomstige verloskundigen goed worden opgeleid, begeleiden wij af en toe studenten van de Academie Verloskunde Maastricht. Een stagiaire verricht alléén handelingen die ze op de opleiding al heeft behaald en uiteraard onder supervisie van een van ons. Ook heeft ze, net als wij, beroepsgeheim.
De aanwezigheid van een stagiaire wordt kenbaar gemaakt met een aankondiging in de wachtkamer en op onze Facebook en Instagrampagina. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een student kan je dat ons laten weten.