Ons team

Bij Verloskunde Praktijk Nieuwkoop werken we in een klein vast team van verloskundigen; Elsbeth Treur en Lisa van den Berg samen met onze praktijkassistente Liesbeth Tonus. Daarnaast worden we ondersteund door onze waarneemster Fleur Verschuur. Hieronder stellen wij ons aan je voor. 

Ik ben Elsbeth Treur, getrouwd met Bernard Jan en trotse moeder van zoon Aaron(2017), dochter Ava (2019) en zoon Simcha (2023). Sinds 2015 ben ik werkzaam als verloskundige. Na mijn afstuderen begonnen als waarneemster in de regio en sinds januari 2018 vast lid van het fijne team van verloskundigen in Nieuwkoop. Ik ben een betrokken en rustig aanwezige verloskundige met een passie voor persoonlijke zorg en vind het bijzonder om je te begeleiden in het proces van (opnieuw) moeder worden.

Ik ben Lisa van den Berg en in 2009 afgestudeerd in Rotterdam als verloskundige. De afgelopen jaren werkte ik in het oosten van het land. Door de wens om terug te komen naar het westen heb ik vorig jaar mijn baan opgezegd. Na  een wereldreis met een zeilboot gemaakt te hebben ben ik inmiddels samen met mijn man en drie kinderen neergestreken in Alphen aan den Rijn. Dit is ook de plaats waar ik geboren en getogen ben. Vanaf maart 2021 ben ik werkzaam bij Verloskunde Praktijk Nieuwkoop.

 

Praktijkassistente

Mijn naam is Liesbeth Tonus-Kok en ik woon samen met mijn man Olaf, onze dochters Lotte (13) en Cato (3) en onze zoon Sam (10) in het prachtige Kanis. Ik bied de verloskundigen ondersteuning met name op het administratieve gedeelte en telefoon zodat zij nog meer tijd kunnen nemen voor het belangrijkste: jullie zwangerschap!

 

 

Waarnemend verloskundigen

Ons vaste team wordt ondersteund door verschillende waarnemend verloskundigen. Onze vaste waarneemster is Fleur Verschuur.

 

Ik ben Fleur Verschuur en naast mijn werk bij Verloskunde Praktijk Nieuwkoop werk ik als klinisch verloskundige in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Ik ben nuchter en andere mensen zullen mij omschrijven als een geduldig, belangstellend en rustig persoon. 

 

 

 

Wijnie 

In 1983 heeft Wijnie onze praktijk opgericht in Nieuwkoop. De eerste 30 jaar heeft ze dit als solist gedaan en de laatste jaren met Annegien en Elsbeth en zo bijna 40 jaar als verloskundige volgemaakt. Wijnie heeft met heel veel plezier en toewijding heel veel zwangerschappen, baringen en kraambedden begeleid en geniet nu van haar welverdiende pensioen.

 

Stagiaires

Omdat we het belangrijk vinden dat toekomstige verloskundigen goed worden opgeleid, begeleiden wij af en toe studenten van de Academie Verloskunde Maastricht en van de Verloskunde Academie Rotterdam. Een stagiaire verricht alléén handelingen die ze op de opleiding al heeft behaald en uiteraard onder supervisie van een van ons. Ook heeft ze, net als wij, beroepsgeheim.
De aanwezigheid van een stagiaire wordt kenbaar gemaakt met een aankondiging in de wachtkamer en op onze Facebook en Instagrampagina. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een student kan je dat ons laten weten.