Kinderwens

Wil je zwanger worden? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit helpt om je kind een goede start te geven. De zorg voor een kind begint al voor de zwangerschap.

De kans op een gezonde baby is groot. Er zijn ook factoren die een gunstige invloed hebben op het krijgen van een gezond kind. Bijvoorbeeld stoppen met roken, geen alcohol drinken, gezond eten, foliumzuur slikken en schadelijke stoffen op het werk vermijden. Meer informatie vind je hier.

Wil je meer weten over wat jij en je partner kunnen doen om jullie baby een goede start te geven? Of ben je onder behandeling voor een (chronische) aandoening? Dan kan je bij ons terecht voor een kinderwensconsult.

Ook kan je meer informatie vinden of nagaan of er risico’s zijn voor je zwangerschap en baby op onderstaande websites:

Menstruatiecyclus

Wil je zwanger worden dan is het belangrijk om te weten hoe je cyclus in elkaar zit. Zo kan je berekenen wanneer de eisprong (ovulatie) ongeveer plaatsvindt en op welke dagen je het meest vruchtbaar bent. Hierbij kan je gebruik maken van een ovulatie calculator.

Moeilijk zwanger worden

Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden. Als dit na een jaar proberen nog niet is gelukt, kunnen jij en je partner hiervan de oorzaak laten onderzoeken. Maak een afspraak bij ons of de huisarts. Wij kunnen je indien nodig doorverwijzen naar een gynaecoloog. Blijkt dat jullie niet op een ‘gewone’ manier zwanger kunnen worden, kan je eventueel in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Een vruchtbaarheidsbehandeling garandeert helaas geen zwangerschap.