Extra begeleiding

Soms heb je wat extra begeleiding nodig. Informeer bij ons naar de mogelijkheden, want er is van alles.

Een zwangerschap is vaak een feest, maar niet altijd. Als je merkt dat je uit evenwicht bent, moeite hebt om alle ballen hoog te houden of het moeilijk vindt om voor jezelf op te komen, zou je baat kunnen hebben bij een coach. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij Denise Rosken in Nieuwveen.

Het kan ook dat er meer aan de hand is. Een onverwerkt trauma wat opspeelt in de zwangerschap, depressieve gevoelens in de zwangerschap of daarna, angst voor de bevalling of een traumatische bevalling, een miskraam of het verlies van een kind. Allemaal zaken die kunnen spelen rondom het moeder worden. Geef dat aan, dan kunnen we samen kijken welke hulp je nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld via je huisarts of een verloskundig coach die zich hierin gespecialiseerd heeft.

Stevig ouderschap

Vanuit de GGD en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)  is “Stevig Ouderschap” een mogelijkheid om extra ondersteuning te krijgen tijdens de zwangerschap  en/of na de bevalling.

Deze extra ondersteuning kan je op weg helpen bij de opvoeding van je kind. Dit wordt verzorgd door een speciaal opgeleide jeugdzorgverpleegkundige tijdens een aantal huisbezoeken.  Zij besteedt aandacht aan de gezondheid van moeder en kind, aan de ontwikkeling, de rol als opvoeders en de relatie van de moeder met haar partner, familie en vrienden en informeert over de algemene hulpvoorzieningen.

Kijk verder op  www.stevigouderschap.nl of vraag informatie hierover bij je verloskundige of bij het consultatiebureau.