Aanpassing zorg per 15-12-2020

Vanwege het feit dat we momenteel in risico niveau ‘lockdown’ zitten passen we onze zorg aan per 15-12-2020. Enkele wijzigingen volgen ten opzichte van oktober, deze zijn dikgedrukt.

Om veilige zorg te kunnen blijven bieden zijn de volgende maatregelen noodzakelijk:

  • Tijdens je gehele bezoek aan de praktijk is een niet medisch mond-neus masker verplicht. Ook wij zullen een mondmasker dragen.
  • Alleen je partner is welkom bij de controles, maar kom bij voorkeur alleen. Kinderen alleen klachtenvrij en in kinderwagen mee naar controle. Ook hier geldt kom bij voorkeur alleen.

Zwangerschapscontroles

De eerste afspraak (intake) zal middels (beeld) bellen plaatsvinden. Er is een korte afspraak op de praktijk voor de medische controles.

Ook het counselingsgesprek bij 10 weken doen we  door te (beeld) bellen.

Vervolgcontroles doen we bij 14/20/24/27/30/33/35/37/39/40/41 weken.

Centering pregnancy bijeenkomsten zullen in overleg met de groep online doorgaan met daarnaast een korte controle op de praktijk.

Bevalling

Er mag één persoon bij je zijn tijdens de bevalling (bijvoorbeeld je partner). Daarnaast is er natuurlijk een kraamverzorgster/verpleegkundige en een verloskundige bij voor de begeleiding en zorg.

Kraambed

Onze zorg tijdens het kraambed verandert. Alleen voor de hielprik komen we langs op de 4ef of 5e dag, alle andere visites zijn telefonisch.  

Mocht het nodig zijn, dan komen wij vaker langs.

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Ben je ook benauwd en/of heb je koorts? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.

Bij klachten, een besmette huisgenoot of terugkomst uit een rood gebied geldt: heb je een afspraak bij of met ons staan? Bel dan om je afspraak te verzetten. Komen we bij je thuis voor een controle? Geef dan van tevoren aan dat jij of een huisgenoot klachten heeft en/of bewezen corona. We kijken dan of en hoe we het bezoek veilig kunnen laten verlopen.

Houd je altijd aan de basisregels:

  • Werk thuis tenzij het niet anders kan
  • Was vaak je handen
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Vermijd drukke plekken

Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes